donderdag 24 juli 2014

Recept hartige cake


Eerder deze week berichtte ik over het tuinfeest, nu dan het recept van de hartige cake die bij iedereen zo goed in de smaak viel!

Benodigdheden:
* 220 gram bloem
* zakje gist
* 4 eieren
* 1 dl. olijfolie
* 4-5 eetlepels witte wijn
* 200 gr. gerookte ham in reepjes
* 75 gr. geraspte oude kaas
* 100 gr. gedroogde tomaten in olie (in kleine reepjes)
* 2 eetlepels pijnboompitten
* 1 eetlepel verse tijmblaadjes
* zout, peper
* groenten naar keuze (ik heb erin gedaan wat uit de moestuin voorhanden was; erwtjes, courgette, sperziebonen, maar er kan natuurlijk van alles in wat je maar lekker vindt)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Mix met de kneedhaken bloem, gist, eieren, olie en wijn tot een glad beslag.
Roer hierna de reepjes ham, gedroogde tomaatjes, tijm, pijnboompitten, kaas, groenten en peper & zout erdoor.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslagmengsel in de vorm.



Zet de cake 35-45 minuten in het midden van de oven.
Controleer daarna met een spies of hij van binnen ook gaar is.

De hartige cake kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Eet smakelijk!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen